Proizvodi » Plakati

Štampa plakata

Štampa plakata i postera, kao dela marketinškog materijala, najbolji je način obaveštavanja publike o predstojećim događajima. Štampa plakata i postera se radi za promociju događaja, koncerata, utakmica ili za pozivanje šitrokih masa na učešće u različitim kampanjama. Nije redak slučaj da se štampa plakata radi i za pojedince koji imaju poruku koju žele da pošalju drugima.

Štampa plakata se radi u digitalnoj, tabačnoj tehnici kao jednostrana štampa u boji ili crno-bela. Što se tiče formata plakata, za veće dimenzije se koristi štampa širokog formata.

Štampa plakata i štampa postera se radi u malim i velikim formatima, kao i za manje ili veće tiraže. Veći tiraž plakata i postera obezbeđuje veliku brzinu štampe po nižoj ceni.

MATERIJALI ZA ŠTAMPU PLAKATA I POSTERA

Plakati i posteri se mogu štampati na raznovrsnim materijalima od kojih su u štampi postera i štampi plakata najzastupljeniji:

- običan papir – 80g ofsetni

- papir za postere – 150g kunzdruk

- foto papir

- blue back papir

KORIST OD ŠTAMPE PLAKATA I POSTERA

Štampa postera i štampa plakata se može raditi u punom koloru ili u jednoj boji. Izbor boja za štampu plakata i postera je naravno stvar dizajna, a po dimenzijama praktično nema ograničenja u štampi postera i plakata.

Plakati i posteri mogu imati veoma veliku ulogu u promociji delatnosti, proizvoda ili događaja, pa su uz veoma nisku cenu izuzetan način marketinga. Plakatima i posterima različitih dimenzija može se u najboljem svetlu predstaviti sve i to na mestima na kojima drugi vidovi marketinga nisu dostupni ili nisu isplativi. Štampa plakata i postera se kao i u slučajevima štampe flajera uglavnom koristi za marketing proizvoda i dešavanja u nekom periodu vremena, pa ako to uzmemo u obzir onda možemo štampu plakata i postera nazvati trenutno štampom koja svoj efekat postiže brzo, a plakati i posteri se često menjaju novim na istim mestima.

PRIPREMA ZA ŠTAMPU I VREME ŠTAMPE PLAKATA I POSTERA

Štampa plakata i štampa postera se kao i sve drugo štampa na osnovu propreme za štampu. Priprema za štampu postera i plakata se može uraditi po želji naručioca ili nam se već gotova priprema za štampu plakata i postera može dostaviti neposredno pre štampe. U slučaju postojanja potrebe za korekcijama postojeće pripreme za štampu postera i plakata, naš stručni grafički tim će to uraditi za vas potpuno besplatno ukoliko štampu postera i plakata radite kod nas.

MATERIJAL ZA ŠTAMPU PLAKATA

Od materijala za štampu plakata preporučujemo papir gramature od 150 do 350g/m2, specijalni papir, citylight, blueback, fotogloss i sl.

DORADNI PROCESI U ŠTAMPI PLAKATA

Mogući doradni procesi u štampi plakata:

  • plastifikacija postera mat/sjaj
  • kaširanje na penu
  • foreks


Digital art pruža visoko-kvalitetne usluge digitalne štampe na najsavremenijoj tehnologiji današnjice, kao i usluge dizajna, pripreme i profesionalne ofset štampe. Sa našim znanjem, veštinama i iskustvom uz primenu najsavremenijih metoda i kvalitetnih papira, učinićemo da vaš materijal izgleda savršeno.
Naš studio se nalazi u samom centru Beograda, dođite i posetite nas svakim radnim danom od 09 - 18h, ili pozovite na 011 361 72 81.