Proizvodi » Jelovnici

Štampa jelovnika

Štampa jelovnika je jedna od specijalnosti štamparije Digital Art. Jelovnici su široko rasprostranjeni i mogu se naći u skoro svim ugostiteljskim objektima u vidu jednostranih, dvostranih jelovnika, pa sve do jelovnika sa više strana u tvrdom povezu. Posebno možemo istaći mogućnost štampe u srebrnoj i zlatnoj boji u digitalnom procesu štampe koji smo usvojili prvi u Srbiji.

Kao i za druge vrste štampanog materijala i za jelovnike postoji mogućnost jednostrane i dvostrane štampe. Štampa može biti u boji ili crno bela.

Štampa i izrada jelovnika za vaš lokal može biti urađena na više načina i od različitih materijala. Prvo treba da definišete kakav jelovnik je adekvatan za Vaš ugostiteljski objekat:

Štampa jelovnika i uopšte izrada jelovnika, od grafičke pripreme, pa do završetka procesa izrade, podrazumeva nekoliko koraka:

- odabir dizajna i grafičku prpremu za štampu jelovnika

- odabir materijala na kome će jelovnik biti štampan

- proces štampe jelovnika, odnosno unutrašnjih stranica

- izbor načina povezivanja stranica jelovnika

- izbor dizajna i materijala za koričenje i povezivanje jelovnika

- koričenje, povezivanje i isporuku gotovih jelovnika

U oblasti štampe jelovnika takođe možemo razlikovati i nekoliko tipova:

- štampu jelovnika za restorane brze hrane

- štampu jelovnika za picerije

- štampu jelovnika za restorane

ŠTAMPA I PLASTIFIKACIJA JELOVNIKA ZA RESTORANE BRZE HRANE

Štampa jelovnika za restorane brze hrane uglavnom podrazumeva štampu nekoliko strana sa artiklima u ponudi, a naša preporuka je da to bude štampa jelovnika sa mekim povezom i plastifikacijom, kako zbog ekonomičnosti same štampe, tako i zbog praktičnosti upotrebe od strane korisnika.

Zaštita štampe od prljanja i habanja se postiže upravo plastifikacijom i jelovnik se može obrisati i koristiti duže, naravno ukoliko nema nekih promena artikala i cena. Ako čak i bude promena cena i artikala, a one su sadržane na pojedinačnim stranicama, štampa se može raditi samo za te stranice, tzv. doštampavanje.

ŠTAMPA I IZRADA JELOVNIKA ZA PICERIJE

Štampa i izrada jelovnika za picerije i restorane se radi na osnovu pripreme za štampu koju možete dostaviti ili je naš grafički tim može uraditi za vas. Kao rešenje za jelovnike picerija, naša preporuka je grafički dobro stilizovan jelovnik sa ilustracijama, tvrdog ili mekog poveza sa plastificiranim unutrašnjim stranicama na kojima je poželjno da budu fotografije izgleda pica koje picerija ima u ponudi.

ŠTAMPA I IZRADA JELOVNIKA ZA RESTORANE

Kod štampe i izrade jelovnika za restorane preporučujemo tvrdi povez sa koricama od eko kože ili prave kože sa štampom logoa ili naziva restorana na prednjoj korici jelovnika. Štampa na koricama može biti rađena zlatotiskom.

Unutrašnje stranice jelovnika mogu biti štampane i unbačene u plastične džepove, čime se dobija zaštita štampe, a i mogućnost izmene ponude restorana jednostavnom zamenom stranice koja se zasebno može štampati.

MATERIJAL ZA ŠTAMPU JELOVNIKA

Za štampu jelovnika Digital Art preporučuje papir gramature od 200 do 350g/m2, kao i specijalni papir.

DORADNI PROCESI U ŠTAMPI JELOVNIKA

Preporučeni doradni procesi u štampi jelovnika mogu biti:

  • plastifikacija jelovnika u mat ili sjaj varijanti
  • laminacija jelovnika
  • rundovanje jelovnika
  • bigovanje jelovnika
  • štancovanje jelovnika
  • parcijalni lak jelovnika

POVEZ JELOVNIKA

Povez jelovnika se može uraditi spiralom ili klamovanjem, a za posebne vrste jelovnika Digital Art može uraditi i tvrdi povez (koža ili veštačka koža), sa ili bez štampe na povezu. Štampa poveza (korica) jelovnika se može raditi u zlatotisku ili kao žig (naziv, logo i sl.).Digital art pruža visoko-kvalitetne usluge digitalne štampe na najsavremenijoj tehnologiji današnjice, kao i usluge dizajna, pripreme i profesionalne ofset štampe. Sa našim znanjem, veštinama i iskustvom uz primenu najsavremenijih metoda i kvalitetnih papira, učinićemo da vaš materijal izgleda savršeno.
Naš studio se nalazi u samom centru Beograda, dođite i posetite nas svakim radnim danom od 09 - 18h, ili pozovite na 011 361 72 81.